Communist Youth Organization

The Youth Branch of The Workers’ Communist Party of Iran

Han sitter i fängelse för att ha organiserat 1 maj tåget i staden Saqqez och för att ha försvarat arbetarnas rättigheter

Ni har säkert redan hört att Mahmoud Salehi, en av de mest välkända ledarna för arbetarna i Iran, har suttit fängslad sedan 9 april, 2007.
Mahmoud Salehi är inte i god hälsa och hans liv är i fara. Salehis ettåriga fängelsedom tog slut den 23 mars 2008. Men den 17mars anklagade avd.4 av åklagarmyndigheten i staden Sanandaj Mahmoud Salehi för att ha kommunicerat med personer utanför fängelset och publicerat meddelanden i försvar för arbetare och studenter. Åklagaren har utfärdat en tillfällig arrestorder mot Mahmoud Salehi.

Den islamiska republikens beslut att kvarhålla Salehi i fängelset trots hans dåliga hälsa är en kriminell aktion. För att protestera mot beslutet hungerstrejkar Mahmoud Salehi (mat och vatten). Mahmoud Salehis liv är än mer hotad nu när han har beslutat sig för en sådan aktion.

Varken firandet av 1 maj eller att utfärda solidaritetsmeddelanden för studenters och arbetares kamp är brottsligt. Mahmoud Saheli skall friges omedelbart och ovillkorligt samt förses med medicinsk hjälp.

För att rädda Mahmoud Salehis liv behövs omedelbara aktioner. Det är det enda sättet att sätta tillräcklig press på den islamiska regimen för att frisläppa Salehi, så att han inte ska behöva fortsätta hungerstrejka och riskera sitt liv än mer.

Vi ber alla arbetarorganisationer att agera omedelbart på en internationell arena för att rädda livet på Mahmoud Salehi och säkerställa hans omedelbara och ovillkorliga frigivelse.

Shahla Daneshfar,
Internationella Arbetarsolidaritetskommittén
Share on Google Plus

About EliaTabesh

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 نظرات:

Anonymous said...

vad jag letade efter, tack