Communist Youth Organization

The Youth Branch of The Workers’ Communist Party of Iran

Solidaritetsbrev till Sveriges sjuksköterskor/sjukskötare

Vi stödjer er kamp för bättre löner
Ni har under de senaste veckorna kämpat för bättre löner. Vi vill härmed visa vår solidaritet med er kamp och stödjer ert befogade krav på bättre löner. Det att vårdpersonalens löner är låga är solklart för allmänheten. Det att en sjuksköterska kan gå i pension med 23000: - i lön medan chefer och högt uppsatta personer har enorma löner och skärmavtal, visar enkelt hur orättvist samhällets resurser fördelas. Det som ni har sagt är helt rätt: ”Nu får det vara nog.”
Sveriges folk har hört er och namninsamlingen visar hur stort stöd ni får, även om många inte känner till er hemsida. Arbetsgivarna har förstått att ni inte har tänkt er att ge vika!
Det var en höjdpunkt i er kamp när ni under extrakongressen den 30 mars sa ”NEJ” till medlarnas bud som grundades på förbundets svaga ställning för sina medlemmar.
Era krav, ”Höjd ingångslön till 23000 kronor i månaden, 5000 kronor i löneförhöjning till alla yrkesverksamma, och minst 5 procents lönehöjningar de närmaste åren” är så befogat och har förenat c:a 15 000 vårdpersonal och studerande. Som ni själva har sagt ska ni inte nöja er med något mindre. Det är viktigt att förhandlingarna äger rum offentligt för att minska risken för någon kompromiss till löntagarnas nackdel.
Låt oss härmed skicka våra varma solidaritetshälsningar till er. Vi känner oss delaktiga i er kamp och önskar er hjärtligt lycka till!
Vi uppmanar allmänheten att stödja vårdpersonalen även med att skriva under namninsamlingen på: http://www.upproret.se/
Irans Arbetarkommunistiska Partis utlandsorganisation - Sverige
2008-04-18
IKK Pg:6396060-3 www.wpiran.com
Box 2110
127 02 Skärholmen wpi_sw@yahoo.com
Share on Google Plus

About EliaTabesh

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 نظرات:

Anonymous said...

lart mycket