Communist Youth Organization

The Youth Branch of The Workers’ Communist Party of Iran

Yttrandefriheten är trots allt inte så dum att ha

På en del platser haltar det betänkligt med den saken. Det fria och demokratiska Iran är en sådan utpost. Yttrandefrihet? Släng dem i fängelse!
Afsaneh Vahdat från ex-muslimerna bad mig vidarebefordra detta meddelande:
”Under den senaste en och en halv månad har ett stort antal universitetsstuderande gripits på universitet runtom i Iran vars ”brott” har varit att försvara mänskliga rättigheter och humanistiska värderingar genom att organisera eller delta i aktioner 7 december (studenternas dag). De är nu tillfångatagna och utsätts för våld. Under denna period har en del av deras föräldrar endast fått tillgång till ett kort besök med sina barn. De har även under den här tiden varit under ständig emotionell stress, medan de under tiden har ett antal gånger protesterat mot deras söners och döttrars tillfångatagande och krävt deras frihet.
Ändå, trots alla protester och krav att frige studenterna, är fortfarande ett stort antal kvarhållna i fångenskap under inhumana omständigheter. Några av dem har inte ens fått tillåtelse till att få träffa sina familjer, inte ens ett telefonsamtal.
Härmed ber vi dig frihetsälskande människa, i och utanför Iran, och alla institutioner och organisationer som försvarar frihet runtom i världen, att fortsätta med era aktioner och, vidare, att delta i den Internationella Veckan för att fria Studenterna i Iran (2 till 9 februari 2008), och aktivt demonstrera er protest mot studenternas tillfångatagande och misshandel. Att fira den nationella studentdagen är varje students rättighet, alla tillfångatagna studenter måste friges omedelbart och villkorslöst.”

Mer detaljer finns här.

www.vilks.net
Share on Google Plus

About EliaTabesh

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 نظرات: