Communist Youth Organization

The Youth Branch of The Workers’ Communist Party of Iran

Stödja studenterna i Iran!

Frihetsälskande människor!
Den sjunde december är studentdagen i Iran. Denna dag är oförglömlig för de historiska demonstrationer som studenterna har anordnat och genomfört i Iran. På en sådan dag protesterade iranska studenter tillsammans med folket mot den diktatoriska islamiska republiken i Iran. Iranska universitet har alltid varit en viktig plattform för människors frigörelse, frihet och kamp till ett humant samhälle.
Studenterna vid landets olika universitet släpper uttalande och uppmanar elever om deras kollegor att delta i protesterna varje år på studentdagen.

Under dessa år har den islamiska republiken försökt att stoppa studentrörelsen med tårgas och batonger samt kulor, men har aldrig lyckats att förhindra den. Bland annat studentkommitéer stängs ner och politiska aktivister kastas ur kurser. Regeringen sparkar oliktänkande och sekulära lärare och lektorer vilket är en metod kallad för rensning av universiteten för att strypa studentrörelsen i Iran. I flera uttalande har studenter erinrat regimens barbariska åtgärder mot omfattande student uppror och minnen har skamfilats av bilder på studenter som kastades ut från balkonger, trasiga dörrar och fönster, kulor, batonger, tårgas, rök samt studenter vars blod har flutit även de som har skadats och andra fängslade och är under tortyr. Flertal framstående studenter har fängslats av mullornas regim under dessa år och omfattar en stor del av politiska fångar i Iran.
Den iranska regimen har alltid intensifierat sina säkerhets- och förebyggande åtgärder i landet olika delar med avsikt att stoppa protester under studentdagen men studenterna deklarerar beslutsamhet och kämpar mot undertryckande säkerhetsåtgärder, könsdiskriminering, rådande omständigheter i Iran samt på universitetet och i samhället.

Kommunistiska ungdomsorganisationen som är studenternas, ungdomars samt kvinnors representant vill att alla människor som förespråkar humanitet, jämlikhet och frihet stödja studenternas kamp i Iran. Låt oss enas för att stödja även de politiska fångar i Iran, speciellt de som hotas att hängas till döds. Ena dig med oss för att säga nej till den islamiska terror regimen i Iran.
Ni kan protestera genom att skicka nedanstående text till iranska ambassaden i din stad eller ditt land.

Text för sändning till iranska ambassaden:
Hej,
Med detta meddelande protesterar jag mot arrestering av studenter och politiska aktivister i Iran. Den islamiska republiken i Iran skall omedelbart frige alla studenter och politiska fångar och låta dem leva ett normalt liv.
Vi vill att regeringen skall ställas inför rätta för allt mänskliga brott de har begått.

Text för sändning till Sveriges regering
Med detta meddelande vill vi att Sveriges regering vidtar gåtgärder för frigörelse av studenter och politiska fångar samt tvinga regeringen i Iran att häva avrättning lagen. Vi vill att Sveriges regering skall diskutera om dessa problematik med andra länder, på ett international stadium och tillsammans protestera mot de omänskliga lagarna i Iran.

Det är vår mänskliga plikt att sätta stopp för dessa omänskliga lagar i Iran.

iranska ambassaden e-postadress:  ambassador@iran.se
Sveriges regering e-postadress:  firstname.lastname@gov.se
Vår e-postadress:   javanan.tamas@gmail.com   


Share on Google Plus

About K

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 نظرات: