Communist Youth Organization

The Youth Branch of The Workers’ Communist Party of Iran

Iranska delegationens officiella Sverigebesök fick kraftiga protester!

Socialdepartementet bjöd in en iransk delegation bestående av rättsväsendets -, polisens - och vårdens högt uppsatta myndighetspersoner. Syftet påstås vara ”att diskutera narkotikabekämpning”. Enligt IRNA, regimens officiella nyhetsbyrå, har delegationen varit i Sverige17-24 november. En av delegationens representanter var polischefen i Irans huvudstad Teheran, Ahmed Radan. Han är en mycket fruktad människa. Han står bakom kampanjen om kvinnors klädsel, som lett till att tiotusentals kvinnor stoppats och tusentals gripits för att de visat för mycket hår eller för mycket av ett ben. Hossain Zebhi, chefsåklagarens juridiska rådgivare och Reza Zarei, provinsen Teherans ordningsbefälhavare som är beordrare och beslutfattare om förtrycket mot frihetsälskande iranier ingick också delegationen.
Trots att svenska myndigheter av fruktan för iranska oppositionella gruppers protester inte brukar släppa nyheter om sådana besök, bemöttes besöket av hård kritik. En av dem som upprörts och kritiserade besöket var Jytte Guteland, ordförande i SSU, som sa att ”det är förfärligt att man bjuder in och legitimerar den iranska regimen. Kvinnor är en andra klassens medborgare i Iran, och Radan, som blev inbjuden är ytterst ansvarig för det”. Hon kallade iranska regimen för ”könsapartheidregim” och uppmanade att man bemöter den på samma sätt som man bemötte apartheidregimen i Johannesburg. Även Rigmor Gillberg på Röda Korsets centrum för torterade flyktingar kritiserade besöket och att delegationen besökte fängelser och antecknade namn på iranska fångar. Vänsterpartiet likaså: ”
Man bryter mot mänskliga rättigheter bland annat genom att använda tortyr, stympning och dödsstraff genom stening. Det totala antalet avrättade i Iran ökar just nu, till exempel har man blivit världsledande vad gäller avrättandet av barn”.

Vi fördömer starkt att svenska myndigheter bjuder in iranska folkets torterare och mördare. Sådana handlingar väcker stor ilska och vrede hos frihetsälskande människor, i synnerhet iranier. Ingen ursäkt är acceptabel. Iranska regimen angriper kvinnor, arbetare och studenter, anhåller tusentals människor, förgriper sig på och även skjuter strejkande arbetare och avrättar folk offentligt för att skrämma befolkningen. Ändå legitimeras regimen genom att man bjuder in dem som är direkt inblandade och ansvariga för sådana kriminella och inhumana handlingar. Detta utgör ett hån mot det iranska folket. Svaret på sådana hån är stenhårda protester mot Sveriges kompromiss med islamiska terrorregimen i Iran. Dessa protester måste vara så hårda och kraftiga så att svenska myndigheterna inte ska våga upprepa liknande handlingar. Vi uppmanar alla frihetsälskande människor och dem som har flytt från det islamiska helvetet Iran att samstämmigt protestera mot svenska regeringens legitimering av iranska regimen.

Irans Arbetarkommunistiska Partis utlandsorganisation – Sverige
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 نظرات:

Anonymous said...

ncopecxjefmqfnxepulv, http://nailfunguscurecuretreatment.com Nail fungus Cure, XDqMrvd?